Сравнително бързо се придвижиха нещата. 89 души пътуваха на сегашния полет,

...
Сравнително бързо се придвижиха нещата. 89 души пътуваха на сегашния полет,
Коментари Харесай

Главчев: Обсъждаме всякакви варианти за евакуация, събират се хора за втори полет от Ливан

" Сравнително бързо се придвижиха нещата. 89 души пътуваха на настоящия полет, на следващия ден се чака да се съберат още. Всички са усмихнати и са живи и здрави, желаех персонално да се убедя, че всички са добре. Ще евакуираме българите от Ливан по най-безопасния метод, без значение от цената ", добави той, предава Нова тв.

Според Елена Шекерлетова, заместник-министър на външните работи, работата продължава. " Имахме поръчки от към 160 български жители и техните фамилии, малко повече от половината дойдоха с първия полет. Обработват се и останалите поръчки. Ще се насрочи нов полет, в първия момент когато се събере група и пътуването е безвредно. В Ливан живеят към 400 български жители, само че не всички те са декларирали предпочитание да бъдат евакуирани ", уточни тя. 

Осми ден не престават масираните офанзиви по Бейрут и покрайнините от израелските сили. При бомбардировките починаха стотици цивилни жители на страната, а измежду жертвите са и водачите на военните групировки " Хизбула " и " Хамас ".  Израел разгласи, че общо 20 членове на шиитската формация са отстранени откакто в петък беше погубен водачът ѝ Хасан Насрала.

Пътуванията до Израел и Ливан и пребиваването в страната следва да бъдат предприемани само при необходимост, оповестяват от Министерство на външните работи. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР